maandag 24 februari 2020

Hoeveel rendement maken de beste beleggers?


Het is ideaalbeeld waar een groot deel van de bevolking naar streeft: een vervroegd pensioen met dank aan de juiste keuzes. Als werkende Nederlander met een stabiel inkomen ontstaat er, als het goed is, na een aantal jaar een overschot in je vermogen. Heel simpel gezegd: Er komt meer binnen dan eruit gaat. In deze bevoorrechte situatie kun je na gaan denken over je mogelijkheden. Wat ga je doen met het geld? Waar het vroeger veel gewoner was om dit in een oude sok weg te stoppen, zijn er tegenwoordig een hoop opties die veel interessanter zijn.




Een van deze opties is beleggen. Dit is een erg brede term die veel verwarring kan veroorzaken en onduidelijkheid met zich meebrengt. Als we even voor de complete leek de definitie erbij pakken is die als volgt:

“Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.”

Als belegger investeer je dus om daar later financieel voordeel uit te behalen. De vragen resten dan, waar investeer je dan in en wat voor financiële voordelen kan ik verwachten? Om antwoord te geven op deze vragen willen we een aantal voorbeelden aanhalen om zo te laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn en het daarbij horende rendement. Allereerst moet het duidelijk zijn dat het gemiddelde rendement op aandelen 8% is per jaar, en 5% per jaar op obligaties.

VOC Beleggen — 60,9% rendement sinds 1 januari 2017

Als je naar het rendement kijkt van het VOC fonds dan reken je jezelf alvast rijk. Het is een fonds dat is opgericht in 2017 met een bijzonder agressieve tactiek. Waar de meeste vermogensbeheerders zich ook deels richten op een index of vergelijkbare veiligere opties, is het VOC fonds geheel gericht op aandelen. De strategie werkt als volgt;
  • Dubbel (2x) long/short aandelenstrategie met een long bias
  • Wereldwijd gespreide laagvolatiele aandelenportefeuille aangevuld met alternatives en actieve optiestrategieën
  • VOC Fonds gebruikt actieve short strategieën om risico’s af te dekken en rendementen te optimaliseren maar heeft altijd een continue netto long positie vanwege de hefboom

Het is een strategie die veel risico met zich meebrengt en gebaseerd is op actief verhandelen van de ingenomen posities. Dit heeft ertoe geleid dat het rendement in 2017 38,2% in de plus stond maar het jaar erop 23,7 procent in de min. Dit is een flinke klap die de beleggers hebben moeten verduren, echter werd dit ruimschoots goed gemaakt in 2019 met een rendement van maar liefst 52,6%. Dit is een van de best presterende fondsen van Nederlandse bodem.

IBS Capital — 47,2% sinds 1 januari 2017

Een van de vermogensbeheerders die al langer meedoet is IBS Capital. Het is een grote partij gevestigd te Amsterdam dat een vermogen van meer dan tweeënhalf miljard beheerd. Bij deze partijen is het gebruikelijk om een beleggersprofiel te kiezen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Bij IBS Capital heb je de mogelijkheid om te kiezen voor zeer defensief tot zeer offensief. Het verschil in rendement is erg groot. Bij een zeer defensief profiel had de belegger een rendement van slechts 1,8% in vergelijking met de 47,2% bij een zeer offensief beleggingsprofiel. De filosofie van IBS Capital is als volgt:
  • Actief beheer: wij zijn ervan overtuigd dat actief beheer superieur is aan passief beheer.
  • Risicomanagement: Grote verliezen dienen te allen tijde te worden voorkomen. Deze richten namelijk een permanente schade aan op uw vermogen.
  • Maatschappelijk verantwoord: onze beleggingsstrategie is 100% duurzaam.
  • Modelmatig: Een lange termijn beleggingsstrategie werkt alleen wanneer hij consequent wordt uitgevoerd.

Hierbij moet vermeld worden dat IBS Capital een van de partijen is waar jouw vermogen beheert wordt. Er wordt constant verandert in grootte van posities in aandelen, obligaties en alternatieven om zo een positief resultaat te behalen. Achter de schermen gebeurt er dus van alles waar de investeerder niet direct van op de hoogte hoeft te zijn.

The Digital Asset Index Fund — 871.4% sinds 1 januari 2017

Als we even een flinke stap naar boven doen komen we aan bij de cryptocurrency fondsen. Een voorbeeld van een bedrijf dat deze fondsen aanbieden is Bitwise. In samenwerking met de traditionele bank Morgan Creek zijn zij op precies het juiste moment begonnen met hun fonds, 1 januari 2017. Vanaf dat moment kreeg de algehele cryptocurrency markt plots veel meer aandacht en belandde al snel in een sneltreinvaart. De markt, geleid door bitcoin als asset, verviervoudigde zich in een jaar tijd. Na een periode van flinke daling zit er weer een lichte stijging in het fonds, maar over het algemeen heeft het fonds beter gepresteerd dan welk ander traditioneel fonds dan ook. De strategie die het fonds aanhoudt is:

Bezit de top digitale middelen

Het fonds streeft ernaar om het Morgan Creek Bitwise Digital Asset index te volgen dat bestaat uit de grootste digitale middelen die ongeveer 75% van de markt beslaat. Het gebruikt een robuuste methode om de unieke uitdagingen van de cryptomarkt op te sporen.

Vang de evoluerende markt

De cryptomarkt is constant aan het veranderen. Om de volledige waarde de vangen zonder onnodige churn te veroorzaken, wordt het fonds maandelijks geüpdatet.

Beleg met vertrouwen

Middelen in het fonds zijn 100% beveiligd in koude opslag, het handelen gebeurt met gebruik van verschillende liquide mogelijkheden, en belastingopgaven worden vroegtijdig voorbereid.

Wat hebben deze fondsen gemeen?

Ongeacht welk fonds je benadert van alle goed presterende partijen in Nederland en omstreken, het is niet voor iedereen. De meeste fondsen hebben een minimale investering van meer dan €100.000, dit is een flink bedrag voor iemand die wilt beginnen met beleggen. De meer conservatieve opties zijn wel beschikbaar voor deze belegger met een kleinere portfolio, echter hebben deze bij lange na niet hetzelfde rendement. Daarnaast wordt het beheer van deze fondsen gedaan door mensen. Het zijn personen die in controle zijn van het vermogen van hun klanten die op basis van analyses keuzes maken voor de ingenomen posities. Deze keuzes maken zij in overleg met analisten en andere vermogensbeheerders. De keuzes worden niet ongegrond gemaakt, maar menselijke emotie is onvermijdelijk wat kan leiden tot onjuiste beslissingen. Maar, is er dan een alternatief?

CBS By Altrady — 45% sinds 2 december 2019

Tegenwoordig gebeurt het beheer van vermogen en het actief beleggen al lang niet meer alleen door mensen. Het overgrote deel van de transacties op de beurzen wordt geautomatiseerd afgehandeld door slimme computerscripts. Dit zijn robots die zonder emoties kunnen handelen en op exact de juiste momenten posities kunnen innemen. Dat brengt ons bij de optie die voor iedereen beschikbaar is: BOTS by RevenYOU. In de mobiele applicatie van BOTS kun je verschillende trading bots kiezen die het beleggen voor jou onder handen nemen. De Crypto Base Scanner die gemaakt is door Altrady gebruikt geavanceerde strategieën die dag en nacht blijven traden.
Aangezien de CBS bot pas sinds begin december beschikbaar is kan er geen representatieve vergelijking gemaakt worden met de eerder genoemde alternatieven. Echter, het huidige rendement is erg veelbelovend voor de toekomst. Daarnaast is het mogelijk om al vanaf een bedrag van €50 gebruik te maken van deze trading bot. Plots zijn de hoge rendementen voor iedereen beschikbaar. Wanneer stap jij in?

Beleggen is voor iedereen

Iedereen moet kunnen beleggen. En nu kan dat ook. Met BOTS. Samen gaan we de wereld van beleggen eerlijk en transparanter maken. Heb je interesse, maar is jouw vraag nog niet beantwoord? Kijk dan eens bij de FAQ’s op onze site. Of neem contact met ons op, we leggen het je graag persoonlijk uit.
De bèta versie van de app kun je nu downloaden uit de playstore. Voor de ios app kun je terecht op onze website. Download de app vandaag nog en krijg een exclusief kijkje in de nieuwe wereld van beleggen. Help ons in de testfase en krijg als eerste toegang tot de beste bots.
Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten