woensdag 7 november 2018


Ontmoet een van de oprichters: Michiel Stokman


Michiel Stokman . 12 oktober 1973 . getrouwd . twee dochters . Heemstede (the Netherlands) . ondernemende uitvinder

Michiel Stokman is een serie ondernemer. Hij heeft meerdere bedrijven gehad en was bijvoorbeeld in 1999 de eerste ‘Internet’ headhunter van Nederland. In 2016 werd hij verkozen tot Ondernemer van het Jaar in Noord-Holland en heeft nog steeds het goedlopende Bootzeil onder zijn beheer. Zijn grote kracht zit in het omdenken; hoe kunnen we bestaande paden anders inrichten.

De uitvinder die onderneemt

Maar eigenlijk is Michiel uitvinder, om het beeld even goed te schetsen. Als kind al bedacht hij manieren om het wielophangingsysteem te verbeteren bij auto’s. Mercedez-Benz nam dit serieus tot ze merkte dat hij pas 10 jaar oud was. Zijn brein blijft continue gaan, met een zekere nadruk op auto’s. More to come…

Puzzelen met de beleggingsclub
Beleggen is altijd een grote hobby geweest. Jarenlang heeft hij in verschillende beleggingsclubs gezeten en avonden gepuzzeld over de beste strategieen en keuzes die je kan maken. Goede en slechte… Deze hobby bleek hij ook te delen met zijn medeondernemer bij Bootzeil, Colin Groos. Een zaadje is gelegd.

En dan nu RevenYOU

Peinzend in de douche (zoals dat gaat) bedacht Michiel een beleggingsstrategie die ‘HET’ zou moeten zijn. Uitgewerkt in een excel; dit was toch wel heel bijzonder. Tot het werd uitgewerkt in de nulletjes en eentjes; hmm, zo ging dat niet lukken.

Discussies samen met Colin en stoeien met alle cijfers, hier moest een expert bij komen. De samenwerking werd gezocht met een echte kenner én gevonden in Stefan Bijen. Het is december 2017; de  basis van RevenYOU is gelegd; een nieuw wereldwijd ecosysteem voor mega-intelligent investeren. Iedereen met een smartphone en 25 dollar heeft toegang.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten